Voorbereidingen voor het seizoen 2018

Koor Excelsior is volop bezig met de voorbereidingen voor het concert in 2018

Na een zeer geslaagd concert op 20 mei 2017 is HOK Excelsior weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor haar lustrumconcert op
vrijdag 9 maart 2018 in Nieuw Vennep.
Dit is ook het afscheidsconcert van onze dirigent Sytze Stel.

We zingen twee bijzonder mooie werken:
Het Requiem van Fauré
en
Die sieben Wort Christi am Kreuz van César Franck

Naast het Holland Symfonie Orkest zal Peter Ouwerkerk ons weer op het orgel begeleiden. De solisten zijn:
Sopraan:           Diane Verdoodt
Tenor:               Ludwig van Gijsegem
Bas-bariton:      Hans de Vries

Opnieuw een prachtig programma om te beluisteren, maar zeker ook om mee te zingen!

Meer informatie vindt u op de pagina Concert 2018.

Als je van zingen houdt en van oratoriumwerken, dan ben je bij het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior aan het juiste adres. Het koor bestaat uit ca.60 enthousiaste (amateur)zangers en zangeressen, die op donderdagavond van 19.45-22.00 uur repeteren in De Rank in Nieuw Vennep. Nieuwe leden, en in bijzonder sopranen en bassen, zijn altijd welkom. Naast gezelligheid speelt ook de kwaliteit van de zang en de klankkleur een grote rol.

Vind je het leuk om eens te komen luisteren en de sfeer te proeven op zo’n repetitieavond? Je bent van harte welkom! Het verplicht tot niets.

 

Geplaatst in Laatste nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Voorbereidingen voor het seizoen 2018

Dialoog in Muziek

Op zondag 28 januari 2018 hebben  we weer meegedaan als één van de elf koren  aan Dialoog in muziek in de Marktpleinkerk te Hoofddorp. De koren zongen van Gregoriaans tot Wolga-song, van De Amsterdamse Grachten tot Mozarts Requiem, van Cesar Franck tot de Beatles.

We zongen delen uit Die Sieben Worte Jesu Christ am Kreuz van Cesar Franck,
en van Faure uit het Requiem het In Paradisum.
Deze stukken worden in zijn geheel uitgevoerd op ons concert op 9 maart aanstaande in de Rank, Nieuw Vennep. Aanvang 19.30 uur. Tevens laatste concert o.l.v. Sytze Stel.

‘Hemelse zang’ kopt het Haarlems Dagblad over Dialoog in muziek van 28 januari.  Het was een mooie middag, veel muziek op hoog niveau, goede sfeer, druk en soms zelfs héél druk, veel leuke gesprekken en contacten, veel publiek dat de hele middag bleef – en iedereen blij met de reddingsboei om weer een jaar te moeten wachten op de volgende Dialoog.

Alle foto’s komen in het fotoalbum op Facebook. Het Facebookadres: www.facebook.com/DialoogInMuziekHoofddorp/

Je kunt daar het hele jaar door concerten en andere evenementen (cd-presentaties, tv-optredens enz.) zien.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Dialoog in Muziek

Scratchdag

Op zaterdag 2 juni zullen we met Inkoor meedoen door een scratchdag te organiseren. Op het programma staan o.a. delen uit de Messiah van Händel, uit de Johannes Passion van J.S. Bach en  uit het Requiem van Mozart.

Zie de pagina Scratch 2018.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Scratchdag

Benoeming nieuwe dirigent

Na het concert in maart 2018, het laatste concert van Sytze Stel met ons koor, zal er een nieuwe dirigent voor het koor staan. In de Algemene ledenvergadering van 19 oktober 2017 is unaniem de keuze gevallen op dirigent Rob Meijer uit Leusden.

Rob Meijer is momenteel dirigent van COV Steenwijk, mannenkoor A Capella Vocale in Harderwijk en Stichting Eemland Muziekproject. Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden. 
Hij beschikt over veel ervaring met een groot repertoire aan koorwerken met orkestbegeleiding.

Met deze bagage zien de koorleden met vertrouwen uit naar zijn komst. 

Zie ook:

www.dutch-koorbusiness.nl

www.eemlandmuziekproject.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Benoeming nieuwe dirigent

Excelsior draagt steentje bij

Zaterdag 24 juni 2017 was er een open dag op de zorgboerderij De Straalhoeve.  Hierbij werd tevens geld ingezameld voor een nieuw erf. Een van onze koorleden is hier werkzaam. Voor een bedrag van € 50,00 kon er een vierkante meter aan bouwstenen gesponsord worden. In ruil daarvoor komt de naam van de gever op een betonklinker. Excelsior heeft ook € 50,00 bijgedragen. Dus komt de naam Excelsior ook op zo’n steen.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Excelsior draagt steentje bij