Bert van de Wetering, bas

Bas-bariton Bert van de Wetering studeerde zang aan het conservatorium te Zwolle bij  Lodewijk Meeuwsen. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond en na zijn conservatoriumstudie studeerde Bert verder bij Frans Fiselier en Hanneke de Wit. Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig. Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Rudolf Jansen, Jard van Nes en David Wilson Johnson.
Bert is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten zoals het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum. Zo is hij te horen in alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9e symfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk en sinds 2017 ook in de Elias van Mendelssohn.
Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ olv Tilo Lehmann.
Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert twee theaterproducties: “Schuim” en “As”. Zij stonden met deze operaproducties in vele theaters in Nederland en ook op festivals. Onlangs zong hij de rol van Orfeus (G.F. Telemann) in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel.
Ook geeft Bert liedrecitals en werkt samen met diverse pianisten waaronder Vesna Dimcevska en Joana Resende.
Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.
Bert heeft als zangpedagoo een eigen lespraktijk en is docent zang op het ArtEZ conservatorium te Zwolle.