Muzikale Leiding

Sytze Stel, dirigent

DSC_6664cNa zijn opleiding als kerkorganist volgde Sytze Stel improvisatie- en harmonielessen bij de destijds vermaarde orgelimprovisaor Cor Kee. Hij studeerde koor- en orkestdirectie bij Piet Kiel jr. Hij nam deel aan een dirigentenpracticum met het toenmalige Gewestelijke Orkest o.l.v. David Porcelijn en volgde twee maal een practicum met het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest.

RBO SinfoniaHij heeft deelgenomen aan de cursus Dirigenten Muziektheater. Tijdens deze cursus werd hij na een auditie toegelaten tot de Masterclass bij docent Jan Stulen, dirigent van het Radio Symphonie Orkest en directeur van het Maastrichts Conservatorium.

Na het lustrumconcert op 9 maart 2018 neemt Sytze Stel afscheid van dit koor. Hij kijkt dan terug op een “diensttijd” van 38 jaar.

 

Tineke Brouwer-Kool, pianiste

De piano begeleiding van het oratoriumkoor Excelsior is meer dan 30 jaar in goede handen bij Tineke Brouwer. Er bestaat een inmiddels jarenlange muzikale samenwerking met Sytze Stel. Zij zal ook de nieuwe dirigent Rob Meijer weer bijstaan.

TinekeEnkele ingestudeerde en uitgevoerde werken zijn de het Weihnachtsoratorium van J.S.Bach. De Messiah en het oratorium Jephtha van G.F.Händel, het oratorium Die Schöpfung van J.Haydn en nog vele andere werken zoals op dit moment het Requiem van Gabriel Fauré en Die Sieben Kreuzworte van César Franck.

Een gevleugelde uitspraak van Tineke is: Muziek maken, studeren en luisteren is niet meer uit mijn leven weg te denken!