Dialoog in Muziek

Evenals vorig jaar zullen we ook dit jaar weer meedoen met Dialoog in muziek in de Marktpleinkerk te Hoofddorp. Dit zal zijn op zondag 27 januari 2019 in de middag.

‘Hemelse zang’ kopt het Haarlems Dagblad over Dialoog in muziek van 28 januari 2018.  Het was een mooie middag, veel muziek op hoog niveau, goede sfeer, druk en soms zelfs héél druk, veel leuke gesprekken en contacten, veel publiek dat de hele middag bleef – en iedereen blij met de reddingsboei om weer een jaar te moeten wachten op de volgende Dialoog.

Alle foto’s staan in het fotoalbum op Facebook. Het Facebookadres: www.facebook.com/DialoogInMuziekHoofddorp/

Je kunt daar het hele jaar door concerten en andere evenementen (cd-presentaties, tv-optredens enz.) zien.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Dialoog in Muziek

Oud-dirigent Sytze Stel overleden

Op 5 december 2018 is onze oud-dirigent Sytze Stel overleden.  We denken met dankbaarheid terug aan de wijze waarop hij gedurende 38 jaar het koor heeft geleid en heeft gewerkt aan de kwaliteit van het koor. Onder zijn leiding hebben we vele grote en mooie werken mogen uitvoeren. Wij zullen hem blijven gedenken als een dirigent die wist hoe we met elkaar op hoog niveau muziek konden maken.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Oud-dirigent Sytze Stel overleden

Voorbereidingen voor het seizoen 2019

Koor Excelsior is begonnen met de voorbereidingen voor het concert in 2019

Na een zeer geslaagd concert op 9 maart 2018 is HOK Excelsior weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor haar concert op
vrijdag 29 maart 2019 in Nieuw Vennep.
Dit is ook het eerste concert onder leiding van onze dirigent Rob Meijer.

We zingen een bijzonder mooi werk:
de  Johannes Passion van Joh. Seb Bach, maar dan wel de 2e versie.

Naast het Promenade Orkest zal Peter Ouwerkerk ons ook dan weer op het orgel begeleiden.

De solisten zijn:
Sopraan: Tess Marique Oostwouder
Alt: Yvonne Kok
Tenor (evangelist): Peter Vos
Bariton (Pilatus en aria’s): Frank Hermans
Bas (Christus): Bert van de Wetering

Opnieuw een prachtig programma om te beluisteren, maar zeker ook om mee te zingen!Meer informatie vindt u op de pagina Concert 2019.

U kunt ook hier uw toegangskaarten voor het concert bestellen.

Dialoog in Muziek

Zondag 27 januari 2019 doe we weer mee met Dialoog in Muziek.  Het tijdstip van optreden wordt later bekend gemaakt.

Scratch

We kunnen terugkijken op een geslaagde scratch op zaterdag 2 juni 2018. Voor meer informatie verwijzen we je naar de desbetreffende pagina.

Een keer een repetitieavond bijwonen?

Als je van zingen houdt en van oratoriumwerken, dan ben je bij het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior aan het juiste adres. Het koor bestaat uit ca.60 enthousiaste (amateur)zangers en zangeressen, die op donderdagavond van 19.45-22.00 uur repeteren in De Rank in Nieuw Vennep. Nieuwe leden, en in bijzonder sopranen en bassen, zijn altijd welkom. Naast gezelligheid speelt ook de kwaliteit van de zang en de klankkleur een grote rol. Kom eens een keer luisteren. Je bent van harte welkom! Het verplicht tot niets.

Geplaatst in Laatste nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Voorbereidingen voor het seizoen 2019

Excelsior draagt steentje bij

Zaterdag 30 juni 2018 is de laatste steen gelegd van het vernieuwde achtererf  op de zorgboerderij De Straalhoeve en is het erf door de wethouder van Sociale Zaken onthuld. Een van onze koorleden is hier werkzaam. Voor een bedrag van € 50,00 kon er een vierkante meter aan bouwstenen gesponsord worden. In ruil daarvoor komt de naam van de gever op een betonklinker. Excelsior heeft ook € 50,00 bijgedragen. Dus kwam de naam Excelsior ook op zo’n steen.

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Excelsior draagt steentje bij

Benoeming nieuwe dirigent

Na het concert in maart 2018, het laatste concert van Sytze Stel heeft  ons koor een nieuwe dirigent. In de Algemene ledenvergadering van 19 oktober 2017 is unaniem de keuze gevallen op dirigent Rob Meijer uit Leusden. 

 

Rob Meijer is ook dirigent van COV Steenwijk, mannenkoor A Capella Vocale in Harderwijk en COV Heerenveen. Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden. 
Hij beschikt over veel ervaring met een groot repertoire aan koorwerken met orkestbegeleiding. Het koor ziet in vertrouwen de toekomst tegemoet.

Zie ook:

www.dutch-koorbusiness.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Benoeming nieuwe dirigent

Scratchdag

Op zaterdag 2 juni hebben we met Inkoor meegedaan door een scratchdag te organiseren. Op het programma stonden o.a. delen uit de Messiah van Händel, uit de Johannes Passion van J.S. Bach en  uit het Requiem van Mozart. Er hebben 84 deelnemers ingeschreven. Na afloop is een presentatie gegeven van wat we die dag hebben geleerd. De deelnemers en de belangstellenden bij het slotconcert kijken terug op een geslaagde dag.

Zie de pagina Scratch 2018  voor het programma en voor de foto’s  de fotogalerij

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Scratchdag