Meezingen?

Een keer een repetitieavond bijwonen? Dat kan, want we weer mogen repeteren.

Als je van zingen houdt en van oratoriumwerken, dan ben je bij het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior aan het juiste adres. Het koor bestaat momenteel uit ca. 30 enthousiaste (amateur-)zangers en zangeressen, die op donderdagavond van 19.45-22.00 uur repeteren. Nieuwe leden, in het bijzonder sopranen, tenoren en bassen, zijn altijd welkom. Naast gezelligheid speelt zeker ook de kwaliteit van de zang en de klankkleur een grote rol. Kom gewoon eens een keer luisteren. Je bent van harte welkom! Het verplicht tot niets.

Ook gastzangers zijn van harte welkom. Wij bieden u: – Een ambitieus maar gezellig koor waarbij u zich snel thuis zult voelen – Repetities op donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur vanaf 9 september – Repetitielokaal in Nieuw-Vennep dat voldoet aan de normen t.a.v. ventilatie – Koffiepauze waarin u kunt kennismaken met andere zangers – Afwisselend repertoire – Een professionele dirigent (Rob Meijer) die de stukken in rap tempo instudeert – Gratis bladmuziek (PDF) – Gratis oefenmuziek (MP3) van alle stemgroepen apart – Projectlidmaatschap (3 maanden) voor maar € 40,-

Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje met naam, contactgegevens, stemsoort en koorervaring naar secretaris@koorexcelsior.nl. Of bel 06 13661474 (Anneke Andriessen).

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Meezingen?

Activiteiten

Activiteiten in het seizoen 2023

We zijn enthousiast gestart met de voorbereidingen voor een tweetal concerten in 2023 in De Rank te Nieuw Vennep.

In het voorjaar (voorlopige datum 23 april 2023) is een concert gepland van Heinichen: Missa nr. 9 in D.

In het najaar (voorlopige datum 18 november 2023) hopen we ons jubileumconcert te kunnen geven met een aantal delen uit het Weinachtsoratorium van J.S. Bach.

Als u belangstelling hebt om deze stukken mee te zingen, meld u dan snel bij de secretaris.

Activiteiten in het seizoen 2022

SCRATCH VAN KLASSIEKE HOOGTEPUNTEN 2022

Op zaterdag 21 mei 2022 heeft het Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior een scratchdag georganiseerd. Op het programma stonden delen uit de Messiah van Händel, de Johannes Passion van Bach, het Requiem van Mozart, de Mis in G van Schubert, Stabat Mater van Rheinberger en Psalm 42 van Mendelssohn.
Als u mee hebt gedaan, hebt u vast genoten van een dag fijn zingen.
De dag werd afgesloten met een presentatie, waarbij ook bezoekers welkom waren.

De repetitie
De presentatie

Overige activiteiten in 2022

Het Wintermatinee concert in 2021 is vanwege de coronaperikelen helaas afgelast, maar we gaan nu nieuwe activiteiten ontwikkelen: Op 21 mei 2022 is daarom in de plaats daarvan een scratch georganiseerd.

In het najaar, op 15 oktober 2022, hebben we weer een mooi concert gegeven. Zie de pagina concerten.

Geplaatst in Laatste nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Activiteiten