Excelsior bestaat 100 jaar

Excelsior 100 jaar

Jubileumconcert

zaterdagmiddag 25 november,  14.30 uur

Locatie: De Rank, Eugénie Previnaireweg 14, Nieuw-Vennep

Koor Excelsior bestaat uit ca. 30 enthousiaste amateurzangers en zangeressen. We repeteren onder leiding van dirigent Rob Meijer op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in gebouw De Rank, Eugenie Previnaireweg 14 in Nieuw-Vennep. Minstens een maal per jaar geven we een concert met de prachtige koormuziek van Bach, Mozart, Händel en vele andere bekende en soms onbekende componisten.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Kom gerust eens vrijblijvend één of enkele repetities bijwonen om de sfeer te proeven. Je kunt ook projectlid worden voor het jubileumconcert, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Kosten afhankelijk van het aantal repetities dat je meedoet, bijvoorbeeld € 50,- bij deelname vanaf 7 september 2023.  
Ervaren zangers die later instromen betalen  €20,- per maand.

Contactmogelijkheden: via onze website of per e-mail naar:
secretaris@koorexcelsior.nl (Peter van Hemert)

www.koorexcelsior.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Excelsior bestaat 100 jaar

Activiteiten in 2023

Activiteiten in het seizoen 2023

Open Avond en Meezinglezing

Deze was op donderdagavond  21 september,  20.00 – 21.00 uur

Dirigent Rob Meijer vertelde over Bach en zijn Weihnachtsoratorium, liett ter illustratie stukken horen en het koor zong enkele koralen, waarbij u de gasten meezongen.

Concert 22 april 2023

Het concert dat we op 22 april 2023 samen met CGK Cantamus in De Rank hebben gegeven.

Meer foto’s vind je in de fotogalerij.

We bereiden we ons nu voor op ons

JUBILEUMCONCERT.

In het najaar op 25 november 2023 om 14.30 uur hopen we een aantal delen uit het Weinachtsoratorium van J.S. Bach te kunnen uitvoeren.

Als u belangstelling hebt om deze stukken mee te zingen, meld u dan snel bij de secretaris.

Geplaatst in Laatste nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Activiteiten in 2023

Meezingen?

Een keer een repetitieavond bijwonen? Dat kan en we zullen u met open armen ontvangen.

Als je van zingen houdt en van oratoriumwerken, dan ben je bij het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior aan het juiste adres. Het koor bestaat momenteel uit ca. 30 enthousiaste (amateur-)zangers en zangeressen, die op donderdagavond van 19.45-22.00 uur repeteren. Nieuwe leden, in het bijzonder sopranen, tenoren en bassen, zijn altijd welkom. Naast gezelligheid speelt zeker ook de kwaliteit van de zang en de klankkleur een grote rol. Kom gewoon eens een keer luisteren. Je bent van harte welkom! Het verplicht tot niets.

Ook gast-/projectzangers zijn van harte welkom. Wij bieden u:

– Een ambitieus maar gezellig koor waarbij u zich snel thuis zult voelen – Repetities op donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur in De Rank, Nieuw-Vennep, Eug. Prévinaireweg 14 – Koffiepauze waarin u kunt kennismaken met andere zangers – Afwisselend repertoire – Een professionele dirigent (Rob Meijer) die de stukken in rap tempo instudeert – Gratis bladmuziek (PDF) – Gratis oefenmuziek (MP3) van alle stemgroepen apart, waar mogelijk ook met behulp van het afspeelprogramma Coria – Projectlidmaatschap voor het Weihnachtsoratorium € 20,- per maand, (maximaal € 50,- vanaf 7 september 2023 .)

Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje met naam, contactgegevens, stemsoort en koorervaring naar secretaris@koorexcelsior.nl. Of bel 06 13661474 (Anneke Andriessen).

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Meezingen?