Holland Symfonie Orkest

Matthaus_concertgebouwVoorheen was dit ensemble bekend onder de naam RBO Sinfonia. Sinds het jaar 2000 speelt onder deze nieuwe naam een professionele vaste – maar flexibel inzetbare- groep freelance musici. De kwaliteit van het orkest wordt door de op elkaar ingespeelde musici van de koorbegeleidingen gewaarborgd. Brede repertoirekennis en een schat aan ervaring bij deze musici zorgen voor prachtige concerten op top niveau.

Inmiddels is dit orkest uitgegroeid tot een vooraanstaand orkest als het gaat om het begeleiden van koren en het geven van zomerconcerten. Naast concerten in middelgrote en kleine steden, meestal in historische monumenten / kerken, speelt Holland Sinfonia Orkest ook op de grote Nederlandse podia, o.a. het Concertgebouw te Amsterdam, De Doelen te Rotterdam, en de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag.Orkest_02

Het orkest kan bestaan uit een enkele musicus tot groot orkest, afhankelijk van wat het uitvoerende koor nodig heeft. Het repertoire bestaat uit meer dan 1100 verschillende werken van 270 componisten.

Ook geeft dit orkest jaarlijks een aantal educatieve voorstellingen voor leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs. Doordat het HSO in iedere gewenste samenstelling speelt, kan er voor ieder evenement  maatwerk worden geleverd.