Yvonne Kok behaalde haar diploma zang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Valerie Guillorit en Sasja Hunnego. Daarnaast volgde Yvonne lessen en masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Bernarda Fink, Nelly Miricioiu en Margreet Honig. Momenteel wordt Yvonne gecoacht door Ira Siff, werkzaam bij the Metropolitan Opera in New York.

Als soliste verleende Yvonne medewerking aan uitvoeringen van diverse oratoria en cantates. Hierbij werkte zij samen met orkesten als het Gelders Orkest en Sinfonia Rotterdam. Ook in de opera is zij actief. Zij vertolkte de rol van Mrs. Herring (Albert Herring, Britten), Bastien (Bastien und Bastienne, Mozart) Ruggiero (Alcina, Händel), Olga (Onegin, Tchaikovsky). In april 2012 zong zij de rol van Marcellina in een bewerkte versie van Mozart’s Le Nozze di Figaro binnen het Resident Artists Programme (RAP) van de Nederlandse Reisopera. Yvonne zingt op freelance basis in het koor van de Nationale Opera. Daarnaast maakt zij deel uit van het ensemble Animoso waarmee zij op dit moment met een theatrale familievoorstelling optreedt.

Yvonne werkt regelmatig samen met diverse pianisten, en gaf recitals in onder andere de kleine zaal van het Concertgebouw, de grote zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ (voorprogramma serie Grote Zangers), Muziekgebouw Frits Philips, concertzaal de Harmonie in Leeuwarden en tijdens het Peter de Grote Festival.

Meer informatie: www.yvonnekok.com